Ons verhaal

Ik ben Anisha Biharie, oprichtster van Rivaana Skincare. Ik wil je graag verwelkomen in de wereld van Rivaana, de wereld waarin ik, gebaseerd op mijn persoonlijke verhaal, op zoek ben gegaan naar natuurlijke huidverzorging die de eczeemhuid laat stralen én het leven mooier maakt. Ik wil je hier graag meer over vertellen..

In 2018 werd onze zoon geboren, Armaan. Op dag 10 zagen wij bij hem wat puistjes opkomen. Dit waren talgbultjes die na enkele dagen verergerde tot babyacné met als vervolgconstatering dat Armaan geboren is met atopisch eczeem.

Wanhopige moeder

Tegen de jeuk en om de huid te onderdrukken kregen wij speciale kleding en een hele lichte hormoonzalf voorgeschreven die je enkel op de plekjes moest smeren waar de wondjes zaten. Armaan’s wondjes zaten echter overal en als wanhopige nieuwe moeder heb ik deze crème overal op zijn lichaam gesmeerd, want dát hielp en binnen no time was zijn eczeem en gepaarde jeuk dan ook weg! Maar na gestopt te zijn met de hormooncrème kwam na twee weken het eczeem ook weer terug. En weer aangekomen bij de dermatoloog kregen wij in een andere hoeveelheid wederom hormoonzalf toegeschreven.

4 jaar later, van consult naar consult en lopende bij dermatologen in Nederland tot aan België bleef het gestruggel met Armaan’s huid doorgaan.

Helaas is eczeem niet zeldzaam en hebben veel mensen hiermee te maken, in verschillende vormen. Alhoewel het geen ‘ziekte’ is, maakt de jeuk het leven verre van rustgevend. En dan heb je ook nog eens littekens, open wonden en vlekken zoals hypopigmentatie en hyperpigmentatie die je als mens tekenen en je in het dagelijks functioneren kunnen belemmeren of onzeker maken.

Mijn zoontje werd een proefkonijn voor de cosmeticawereld

Toen op een dag mijn zoontje van de binnenspeelplaats kwam en vroeg: “Waarom lijk ik op een opa?”, brak dit mijn hart. Kinderen vroegen aan hem wat er met zijn huid was gebeurd. Zijn huid zat namelijk vol littekens, vlekjes en rimpels. 

Een juiste oplossing en huidverzorging tijdens en na de opvlammingen vond ik maar niet. Ik wist bij Armaan op een gegeven moment niet meer waar ik goed aan deed. Zo werd hij onbedoeld een proefkonijn voor de cosmetische wereld.

Ik ontmoette meerdere ‘lotgenoten’ tijdens mijn zoektocht naar de juiste oplossing.

Armaan als proefkonijn voor de cometicawereld

Ik geloof niet in wondermiddelen, máár ik geloof wel:

• in de kracht van de natuur
• in de kracht van eenvoud
• dat de beste adviezen komen vanuit ervaringen.

Ik ben vanuit deze mindset zelf op zoek gegaan naar natuurlijke ingrediënten voor een crème die een eczeemhuid verzorgt, kalmeert en (opnieuw) laat stralen. Na het bestuderen van wetenschappelijke onderzoeken en het beluisteren én lezen van ervaringen, ben ik vanuit mijn eigen keuken gaan experimenteren en een crème gaan ontwikkelen.

Het hoofdingrediënt dat ik heb gevonden is rozenbottelolie. Dit ingrediënt heb ik beter leren kennen nadat ik samen met mijn zoontje naar een rozenbotteltuin in Nederland ben geweest en de historie heb meegekregen van de krachten uit deze vrucht. Een product met een magische werking wat ik zelf niet eerder kende; a touch of gold from nature.

Ik wilde multifunctionele huidverzorgingsproducten maken die vrijuit gesmeerd kon worden op een huid met eczeem voor jong en oud. Huidverzorging die mijn kind in het bijzonder weer kind kon laten zijn.

Na heel wat proefjes en mengseltjes, had ik uiteindelijk een crème ontwikkeld die niet brandde op de huid, hydrateerde, jeuk verlichtte én beschadigingen op de huid zelfs vervaagde. Ik had echter geen idee hoe ik deze crème houdbaar kon houden.

Na heel wat research kwam ik bij een laboratorium terecht die mij wilde helpen. Samen hebben wij Rivaana, the crème samengesteld. Een herstellende onderhoudscrème voor de eczeemhuid.

Rivaana Anisha in Rozenbotteltuin

Rivaana staat voor onze kernwaarden: Rich, Value and Nature.