Ons verhaal

Ik ben Anisha Biharie, de nature cosmetic creator, van Rivaana Skincare. Ik verwelkom je graag in de wereld van Rivaana, de wereld waarin ik vanuit mijn persoonlijk verhaal op zoek ben gegaan naar een natuurlijke huidverzorging die huid laat stralen én het leven mooier maakt. Ik vertel je hier graag meer over…

In 2018 werd onze zoon geboren, Armaan. Op dag 10 zagen wij bij hem wat puistjes opkomen. Dit waren talgbultjes die na enkele dagen verergerde tot babyacné met als vervolgconstatering dat Armaan geboren is met atopisch eczeem.

Wanhopige moeder

Tegen de jeuk en om de huid te onderdrukken kregen wij speciale kleding en een hele lichte hormoonzalf voorgeschreven die je enkel op de plekjes moest smeren waar de wondjes zaten. Armaan’s wondjes zaten echter overal en als wanhopige nieuwe moeder heb ik deze crème overal op zijn lichaam gesmeerd, want dát hielp en binnen no time was zijn eczeem en gepaarde jeuk dan ook weg! Maar na gestopt te zijn met de crème kwam na twee weken het eczeem ook weer terug. En weer aangekomen bij de dermatoloog kregen wij in een andere hoeveelheid wederom hormoonzalf toegeschreven.

4 jaar later, van consult naar consult en lopende bij dermatologen in Nederland tot aan België bleef het gestruggel met Armaan’s huid doorgaan.

Helaas is eczeem niet zeldzaam en hebben veel mensen hiermee te maken, in verschillende vormen. Alhoewel het geen ‘ziekte’ is, maakt de jeuk het leven verre van rustgevend. En dan heb je ook nog eens littekens, open wonden en vlekken zoals hypopigmentatie en hyperpigmentatie die je als mens tekenen en je in het dagelijks functioneren kunnen belemmeren of onzeker maken.

Mijn zoontje werd een proefkonijn voor de cosmeticawereld

Toen op een dag mijn zoontje van de binnenspeelplaats kwam en vroeg: “Waarom lijk ik op een opa?”, brak dit mijn hart. Kinderen vroegen aan hem wat er met zijn huid is gebeurd. Zijn huid zat namelijk vol littekens, vlekjes en rimpels. 

Een juiste nazorg na de opvlammingen vond ik maar niet. Ik wist bij Armaan op een gegeven moment niet meer waar ik goed aan deed. Zo werd hij onbedoeld een proefkonijn voor de cosmetische wereld.

Ik ontmoette meerdere ‘lotgenoten’ tijdens mijn zoektocht naar de juiste oplossing.

Armaan als proefkonijn voor de cometicawereld

Ik geloof niet in wondermiddelen, máár ik geloof wel:

• in de kracht van de natuur
• in de kracht van eenvoud
• dat de beste adviezen komen vanuit ervaringen.

Ik ben vanuit deze mindset zelf op zoek gegaan naar natuurlijke ingrediënten voor een crème die een huid verzorgt, kalmeert en (opnieuw) laat stralen. Na het bestuderen van wetenschappelijke onderzoeken en het beluisteren én lezen van ervaringen, ben ik vanuit mijn eigen keuken gaan experimenteren en een crème gaan ontwikkelen.

Het hoofdingrediënt dat ik heb gevonden is rozenbottelolie. Dit ingrediënt heb ik beter leren kennen nadat ik samen met mijn zoontje naar een rozenbotteltuin in Nederland ben geweest en de historie heb meegekregen van de krachten uit deze vrucht. Een product met een magische werking wat ik zelf niet eerder kende; a touch of gold from nature.

Ik wilde één samengestelde crème maken die vrijuit gesmeerd kon worden voor jong en oud. Een huidverzorging die mijn kind in het bijzonder weer kind kon laten zijn. Eén crème in plaats van tientallen verschillende zalfjes die geld bespaart én de huid verrijkt. Eén product dat vooraf beschermt en achteraf herstelt.

Na heel wat proefjes en mengseltjes, heb ik uiteindelijk een crème ontwikkeld die niet brandde op de huid, hydrateerde, jeuk verlichtte én beschadigingen op de huid vervaagde. Ik had echter geen idee hoe ik deze crème houdbaar kon houden.

Na heel wat research kwam ik bij een laboratorium terecht die mij wilde helpen. Samen hebben wij Rivaana, the crème samengesteld.

Uniek product
Rivaana skincare is opgericht vanuit noodzaak, frustratie én wanhoop. Uiteindelijk is er een uniek product inclusief verpakking gecreëerd.

Rivaana Anisha in Rozenbotteltuin

Hoezo uniek?

Tijdens mijn zoektocht kwam ik erachter dat de meeste verzorgingsproducten nog steeds
verpakt worden in (recyclebaar) plastic. Best gek, in de tijd van nu. Dit vervuilt ons milieu en indirect schaadt het ook onze gezondheid en huidconditie. Zorgen voor de natuur is zorgen voor jezelf. Een toekomst zonder plastic afval is (nog) ondenkbaar. Het begin ligt echter wel in kleine veranderingen.

Met Rivaana Skincare ben ik op zoek gegaan naar een moderne verpakking die ook nog eens biologisch afbreekbaar is zodat er minder microplastics achterblijven in onze wereld. En dit heb ik gevonden in het materiaal Sulapac.

- Anisha -

Rivaana staat voor onze kernwaarden: Rich, Value and Nature.